Vadertje Staat (Burg in Thailand)

De Pvd Arbeid
"Werk werk werk" is een ander veel gehoorde kreet in de Linkse Kerk. ze hebben er zelfs een partij naar genoemd: de Pvd Arbeid.

Uiteraard zijn ze bij Links terecht enkel geïnteresseerd in werk voor de minderbedeelden, de zwakkeren onder ons, de kanslozen, de mensen die noodgedwongen aan de kant toe moeten kijken hoe jan-modaal en de rijken alle geld voor hun neus wegkapen. Dit kan niet, vindt Links en daar proberen ze iets aan te doen. Iedereen aan het werk!

En hoe probeert men dit te realiseren?

Er is maar 1 reden dat men werkt. Dat is geld. Nee nee, roepen meteen enkelen: "sociale contacten!", "zelfontplooiing!" "samenwerken!". Allemaal waar, maar dat kan je ook prima vinden in de lokale hobbyclub of in salarisloos vrijwilligerswerk. Als geld geen item was gingen de mensen echt niet 5 dagen per week op een duf kantoortje de tijd doorbrengen of achter een lopende band staan, dan zocht men een andere besteding van hun tijd en zocht men de contacten en ontplooiing elders.

Geld dus en dat hebben ze bij Links goed begrepen. Vandaar hun strategie:

Voorzie de in-actieven van een inkomen dat met bijkomende aftrekregelingen, subsidies en toeslagen ongeveer even hoog is als het minimum inkomen. Dat prikkelt de in-actieven. Zij zoeken koortsachtig naar werk en zijn zeker niet te beroerd om asperges te gaan plukken.

Daarnaast creëert de PvdA een gunstig economisch klimaat zonder overbodige toe- of uittredingsdrempels. De economie moet de vrijheid krijgen. Weg met de wetten en de regels vindt de PvdA. Herhaaldelijk slecht functionerend personeel kan gewoon worden ontslagen zonder jarenlange kantonbankprocedures. De enorme belastingdruk op lonen is de PvdA ook een doorn in het oog. Om concurrerend te blijven hoeven de lonen niet omhoog maar moet de loondruk ver naar beneden. Veel meer vrijheid voor het bedrijfsleven waardoor er vanzelf banen worden gecreëerd.

Dit ziet de PvdA allemaal heel helder.

Het resultaat is er naar: NL heeft op dit moment (mei 2006) een werkloosheidspercentage van 4%, een van de laagste percentages van Europa.

Het gaat dus heel erg goed met de arbeidsmarkt zou je zo haast zeggen.

Maar kent u het begrip "verborgen werkloosheid"?

1 miljoen mensen zitten in de WAO. Ik zal coulant zijn, 60% maakt oneigenlijk gebruik van deze regeling en zou prima ander werk kunnen doen. Dat zijn er al 600.000. Dan hebben we ook nog 1 miljoen ambtenaren. Ik heb zelf 6 jaar bij de (destijds) beste gemeente van NL gewerkt en al vrij snel kwam je erachter dat er 50% teveel ambtenaren rondliepen. Ik beweer dat met de helft van de mensen de lokale gemeente beter gaat draaien en zich veel beter kan richten op de taken die ze ECHT moet doen. Nu houden de, voor het merendeel kundige mensen, zich met allerlei futiliteiten bezig en houdt men elkander graag aan het werk, al roepende "druk druk druk". Op 16.00 laat de meerderheid de pen vallen en gaat thuis uitpuffen van de inspanningen. Deze mensen zijn niet slecht, integendeel, het systeem waarin zij zich al jaren voortbewegen verziekt hen. Afijn, ik denk dat het bij de landelijke overheid op zijn best hetzelfde is. Ik schat dat 50% van de ambtenaren overtollig is. Dat zijn er nog eens 500.000.

Al in 1997 ontdekten wij dat minimaal 45% van de Bijstandsgerechtigden in onze gemeente fraude pleegden. Let wel: witte fraude. Op de zwarte fraude hadden we nog geen of weinig kijk. Dat mocht uiteraard niet openbaar gemaakt worden door het linkse college, dat zou toch een heel verkeerd beeld geven van hun stakkers, hun armen, hun minderbedeelden. Dat het overgrote deel van deze groep prima in staat is zijn eigen broek op te houden en een aardig extraatje bijklust gaat er bij de Linkse Kerk niet in. Deze mensen zijn hulpbehoevend en wij geven ze deze hulp, als jij daar niet aan mee doet ben je asociaal, ga je schamen!

Voordat u op uw achterste poten gaat staan en de stoom al uit uw neusgaten komt: ja, er zijn ook hulpbehoevenden in Nederland. Geen enkele redelijke partij zal dit ontkennen noch negeren. Deze mensen kunnen van ons op alle steun rekenen om zo mee te kunnen draaien in onze maatschappij, zo goed en kwaad hun fysieke en/of geestelijke toestand dat toelaat.

Stemt daarom allemaal op de PvdA. Arbeid, daar gaat het om. Wat er van komt als de PvdA niet aan de macht is, kunnen we nu zien. Een zwaar gehinderd MKB, miljoenen mensen die prima kunnen werken maar niet werken en 1 miljoen dienders die precies niet die diensten levert waarom de burger vraagt.

Och, met heimwee denk ik terug aan de periode van de Melkert-banen, weer zo'n goed initiatief uit de PvdA hoek. En effectief!

Burg in Thailand
Datum: 20060814
Burg werkt met SuSE Linux 9.3

Home
 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.