Vadertje Staat (Burg in Thailand)

Luister eens naar dit fragment. Uit het RTL-nieuws van 25 Aug 2006:

20060825-schoolboeken.mp3

"De schoolboeken mogen niet zwaarder zijn dan 600 gram. De uitgeverijen dienen voortaan aan deze 'zeulnorm' te houden" vindt de ... "


PvdA. Juist ja, zij weer.

Waar bemoeit de PvdA zich mee??Als ik mijn kind naar een school wil sturen waar de boeken 800 gram zijn, dat mag ik dat toch zelf weten? Of niet soms?

Dat vindt de PvdA niet. Overheidsregulering tot op het bot. U weet het immers niet zo goed. Bij de PvdA weten ze het wel heel goed. En dan gaan ze u vertellen. De PvdA is veel beter in staat om te bepalen hoe zwaar de boeken van onze kinderen moeten zijn. Dat kunnen de ouders van Nederland niet zo goed, daar zijn wij te dom voor.

Het lijkt maar een kleinigheidje, een boekje van 800 of 600 gram. Niets speciaals toch? Maar hoe halen ze het in hun hoofd om te bepalen wat wij moeten met de boeken van ONZE kinderen? Misselijkmakende overheidsregulering tot op elk niveau waar Erich Honneker van de DDR zijn vingers bij af zou likken!

En wie verzint deze waanzin? Duizenden ambtenaren. Mensen die van 9 tot 4 op hun werkplek zitten en zich de hele dag bezig houden met het belemmeren van de gehele Nederlandse samenleving. Nieuwe regeltjes uitschrijven en verzinnen. Dat vinden ze heerlijk.

Ze mogen wanpresteren tot ze een ons wegen, ze kunnen toch niet ontslagen worden! Haha!

"Waarom kan de overheid ons niet gewoon met rust laten?"Drastisch inperken die overheid. 50% van de ambtenaren kan zo naar huis en daarna gaat het nog beter ook. De resterende half miljoen (!) daarna nog verder af bouwen tot een minimaal benodigd ambtenarenkorps.

Burg in Thailand
Datum: 20060826
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.