Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20061120

Welkom op Cuba!Welkom op Cuba! Cuba is een socialistische republiek, die sinds 1959 bestuurd wordt door Fidel Castro.

Cuba is in de praktijk een eenpartijstaat. De staatspartij is de Communistische Partij van Cuba, waarvan de rol in de grondwet is vastgelegd. Er bestaan enige kleine legale oppositiepartijen, die echter geen enkele macht bezitten (idem dito DDR).

De socialisten zijn reeds 47 jaar aan de macht in Cuba en dat blijkt. Wat een paradijs! Misschien wel het laatste stukje paradijs op aarde! Een ieder is gelijk, er is vrije gezondheidszorg voor iedereen en er is vrij onderwijs. De welvaart heeft onder 47 jaar socialisme een hoog nivo bereikt, zonder kapitalisten die het gepeupel op straat arm maken.

Soms zeggen foto's meer dan woorden. De mensen op straat zijn het levende bewijs. Happy Cubans:We moeten ons gelukkig prijzen dat we in Nederland ook die kant opgaan. Jan Marijnissen, een doodgewone boerenkinkel van de straat met slechts 1 jaar lagere school, communist en Mao aanhanger, een echte lasbankwerker, weet ook hoe het moet.

Schop die kapitalisten het land uit. Nooit meer rechts aan de macht. Alleen links en het liefst 1 partij, zijn partij en dan gaat alles veel beter. En alles is gratis. Gratis openbaar vervoer, gratis ziekenzorg en gratis onderwijs.

Cuba bewijst het. Een sociale staat, gevrijwaard van kapitalistische onderdrukking, met een economie gedicteerd door de overheid, kan een hele mooie, gelijkwaardige, welvarende samenleving opleveren. We hopen dat onze leider Jan dit ook in NL voor elkaar gaat krijgen. Weg met die rotkapitalisten! Laat de economie weer bloeien als ooit tevoren, onder de deskundige leiding van de overheid met partijvoorzitter Jan!

(alle foto's komen van http://www.therealcuba.com/)

Burg in Thailand
Datum: 20061120
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Volgende week in onze unieke serie "De welvaartssuccessen van de sociale staten!": de DDR. Uitgezonden op StaatsTV 2. Na het Staatsnieuws om 8 uur.

Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.