Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20061208

We gaan een biertje kopen In ThailandEén van de voornaamste reden dat ik NL vaarwel heb gezegd en hier ben gaan wonen is vrijheid. Vrijheid om te kopen wat je wil op een tijd die verkoper en koper goeddunkt, om te verkopen wat ik wil op straat zonder regeltjes en wetjes. Als ik mijn huis morgen paars wil schilderen schilder ik hem paars. Weg van die betuttelende overheid die jou aan banden legt. Je mag dit niet en je mag dat niet, afijn u kent het. Nederland, het land waar alles kan, maar niets mag. Met dank aan HEN (overheid).

Ik zie dagelijks om me heen hoe het economische proces, zonder interventie van HEN, naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Uitstekende service en concurrende prijzen met een enorm aanbod van mogelijkheden. De 7/11 (Seven-Eleven) is op elke hoek van de straat te vinden en is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open.

Dit vrije economische verkeer, waar een IEDER bij gebaat is, komt vanwege het ontbreken van regulering van HEN. Uitstekend. De best mogelijke service tegen de best mogelijke prijs.

Totdat ... juist. Loop ik gisteren in Phuket de 7/11 binnen om een blikje Tiger (Singapore beer i.s.m. Heineken) te kopen voor mijn noedels op straat, zie ik opeens een bordje (vertaald naar Nederlands)

Verkoop van alcoholhoudende drank is enkel toegestaan tussen
10.00 - 14.00
16.00 - 24.00

De overheid

We mogen geen bier kopen om 15.15Dus omdat ZIJ het beter voor mij vinden kan ik om 15.15 geen blikje Tiger meer kopen? Ik ben 40 jaar en kan gvd toch zelf wel uitmaken wat ik en wanneer ik wil drinken?

Dat vind de overheid niet. Jij kan niet zo goed over je eigen leven beslissen en daarom doen zij dat wel voor je.

Dat ze onze vrijheid inperken is een schande maar bovenal, de regulering is ook totaal zinloos. Denken zij nu echt dat er door hun regels minder alcohol geconsumeerd wordt? Het alcoholgebruik in de VS bv is nog nooit zo hoog geweest als tijdens de legislation (de drooglegging) in de jaren 30.

Maar Burg, ze willen de kids beschermen!

Dat is A: hun taak helemaal niet en B: die kids krijgen hun natje heus wel ergens anders te pakken.

Ik ook, 7/11 mag dan niet verkopen (ja, u leest het goed), dus ik ga naar een naburige super (zonder kasregister) en koop daar mijn blikje. Uiteraard is de prijs wat hoger geworden. De economische markt is weer eens verstoord. Door .. juist ja.. ZIJ.

Het niet te stoppen, zichzelf voortplantende, immer uitdijende gezwel: de overheid.

Burg in Thailand
Datum: 20061208
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Links:
Wikipedia: drooglegging
stats about the legislation

Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.