Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20070310

De bak in of fractievoorzitter?Ik ben nu al bijna 6 jaar weg uit Nederland en volg dagelijks het nieuws, maar de episode Otopan is me in details ontgaan. Een vriend in NL, de Rotterdamse haven is belangrijk voor zijn business, schreef ons het volgende verhaal:

"Het grote verschil tussen een ondernemer en de overheid wordt prachtig geïllustreerd door het inmiddels wereldberoemd geworden schip "de Otapan", wat nu in Rotterdam afgemeerd ligt (en waar de omwonenden niet werd gevraagd of ze dit asbestschip voor de deur wilden hebben).U weet allen wat er gebeurd is. In opdracht van het ministerie van VROM moest dit ding in Turkije gesloopt worden. Alleen toen dus uitlekte dat de 1000 kg asbest die volgens de VROM papieren in het schip zat eigenlijk 77000 kg was, wilde Turkije er helemaal niks meer mee te maken hebben. Naar later bleek waren dus de vergunningen die VROM zichzelf had gegeven niet geldig volgens de rechtbank.

Als je dit dus als ondernemer doet dan krijg je een strafrecherlijke vervolging aan je broek en kun je, schat ik zo (ook afhankelijk van de advocaat die je kunt betalen) een jaar of 5 gaan zitten (met alle perscoverage die je er gratis bij krijgt).

Als je dit dus als overheid doet dan laat je de belastingbetaler voor alles opdraaien en wordt je gewoon zelf fractieleider van het CDA.

<< Van Geel, de nieuwe fractievoorzitter van het CDA, God zij met ons en de Otopan (red: Burg)

De sleepkosten naar Turkije van dit schip en de sleepkosten terug alsmede het hele asbestvrij maken van het schip moet natuurlijk nu betaald worden uit het potje onvoorzien (en dit potje zal met Wouter Bos als schatbewaarder wel eens heeeeeeel snel leeg kunnen zijn)."Een ijzersterk verhaal.

Wat zou u doen als u de keus had? In de bak gaan zitten of fractievoorzitter worden?

Eén toevoeging:

"en dit potje zal met Wouter Bos als schatbewaarder wel eens heeeeeeel snel leeg kunnen zijn"

Zeker waar, maar met welke politieke partij niet? Ze brassen ALLEMAAL ons geld op aan zulke goede initiatieven. Alsof je nog iets te kiezen hebt in NL.

Hoe wordt je een populaire politicus in NL? Niet door te zeggen dat de knip erop gaat en er flink bezuinigd gaat worden (taxes moeten 80% lager). Dat wil niemand horen. Je wordt populair door te zeggen welke goede ideeen je hebt en hoe wij, met jou aan het roer, op weg gaan naar het paradijs waar niemand arm is, waar niemand dood gaat aan aids of kanker, waar de rijken de armen voeden. Wat zeg ik? Waar iedereen rijk is.

De opkomst van een charlatan als Marijnissen, met een economische bagage van een tomaat, bewijst dit. Geef het geld maar aan hem dan zijn er straks geen armen meer, dan is een ieder arm. De burgers kopen een Skoda, Jan rijdt rond in zijn Mercedes. Dat geld heeft ie niet zelf verdiend, dat pakt hij van af u, Jan is namelijk expert in eerlijk verdelen.

3 miljoen consumenten stemmen zeker op hem. Niet de consumenten in de eigenlijke betekenis echter. Tom Sowell:

"Someone who is adding to the total wealth of this country is not depriving you of anything. But someone who is consuming the nation's wealth, without contributing anything to it, is. Yet our tax system penalizes those who are producing wealth in order to subsidize those who are only consuming it."

(gastbijdragen (zelfs socialistische!) worden immer op prijs gesteld. Mail je verhaal (geen Word of andere Microsoft shit, gewoon platte tekst) naar burg at vadertjestaat.nl of naar burginthailand@xs4all.nl)

Burg in Thailand
Datum: 20070310
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.