Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20070331

10 vragen aan de Partijvoorzitter van de Nationaal Socialistische ArbeidersPartijNa wekenlang bellen met het Partijkantoor in Amsterdam en 14 oriënterende voorgesprekken met Partijgenoten kreeg ik vorige week dan de kans om 10 minuten met Partijvoorzitter Meneer Jan te praten. Ik werd keurig op tijd in mijn hotel opgehaald door zijn staf in één van zijn Mercedessen. Jan is een hele gewone jongen gebleven, daarom is hij ook zo populair.Jaarlijkse verering voor Partijleider Jan (click to enlarge)

10 vragen aan Partijvoorzitter Jan Marijnissen:

1


Er zijn in NL 2 miljoen mensen, die kunnen werken, maar niet werken. Hoe kan dat zo?
De schuld van de kapitalisten. Deze eerlijke goedwillende burgers worden uit het arbeidsproces gestoten. Zij mogen eenvoudigweg niet meedoen.

2


U komt op voor de armen in de samenleving. Waarom zijn deze mensen zo arm?
Omdat zij worden uitgebuit door de grote bedrijven. De rijken pakken het geld af van de armen en laten hen achter met 1 droge aardappel per week. De SP gaat die mensen nog armer maken.. huh .. .eeuh .. nee.. wij willen nog meer geld afpakken van de rijken en dat aan de armen geven.

3


U bent een soort Robin Hood zeg maar?
Wie zegt u? Die man ken ik niet. Is dat zo'n rare econoom?

4


Nu we het toch over economie hebben... kwade tongen beweren dat u weinig economische bagage hebt. Dat wil ik bij deze even uit de wereld helpen. Als ik het over economie heb en dan 'vraag' zeg wat zegt u dan?
Antwoord?
Het gaat over economie. Vraag en ...
Zeg, heb je nog meer van die lastige economische vragen, daar heb ik namelijk geen zin in.
Aanbod was het antwoord.
Oh ja. Ben ik op tegen!
U bent tegen aanbod?
Ja, dat hebben we toch helemaal niet nodig? Aanbod is voor de kapitalisten. Ik ben trouwens ook tegen vraag.

5


U bent ook tegen marktwerking in de zorg. Kwade tongen beweren dat de problemen in de zorg juist het gevolg van zijn van het ontbreken van de marktwerking. De staat heeft een monopolie.
Terecht.
En zij klagen dat er een veelvoud van miljarden extra in zijn gestopt en er niets verbeterd is.
Kapitalistische prietpraat van grootbedrijven die staan te popelen om de zorg over te nemen om zo het proletariaat uit te kunnen zuigen met kwalitatief hele slechte service, hoge prijzen en lange wachtlijsten.
Wat we nu dus hebben?
Ja, maar dan anders.

6


Wie betaalt eigenlijk die hele sociale woonboot van u waar nu al miljoenen mensen op drijven?
Hoezo? Wij. De Partij. Wij ondersteunen deze mensen.

7


Maar hoe komt u aan dat geld?
Dat pakken we af van de mensen die wel mogen werken. De staatssupermarkten en staatsfabrieken gaan op termijn veel opleveren voor mij .. euh.. de burger. Want daar gaat het bij Socialisme altijd om. Elke burger wordt rijker. Daar zijn heel veel voorbeelden van.

8


Wat zou u als eerste doen als u nu Minister-president was?
De uitkeringen met 70% omhoog. Nederland moet veel socialer. Ten tweede ...
1 is voldoende..
Jij moet je toon eens wat matigen baasje. Wie is hier de baas?
U, kameraad Jan.
Dacht ik wel. Ten tweede ga ik van alle private bedrijven staatsbedrijven maken. Ook de supermarkten ja. Ik heb al een paar mooie namen: 'SP-super', 'Lekker en arm', de 'C2' (dit heet nu C-1000. Waanzin. De burger hoeft geen duizenden produkten. Een stuk brood en water is voldoende) en de 'AlbertJan'. Bij die laatste kunnen de burgers hun voedselbonnen inwisselen. Met mooie ruime parkeerplaatsen met een capaciteit van 3000T.
3000 T?? 3000 ton?
Nee, 3000 Trabantjes.

9


En Nederland moet ook sterker vindt u. Veel mensen zeggen dat de economie onze motor is en we deze zo weinig mogelijk in de weg moeten leggen.
Onzin. De economie is een speeltje van de kapitalisten. Iedereen is veel beter af met een door de staat gecontroleerde staatseconomie, 5-jarenplannen en geen privé-eigendom. Alles van de staat en de Partij, onze uiteraard. De succesverhalen zijn legio.
Welke landen ziet u dan als voorbeeld voor NL?
Cuba, Noord-Korea, de USSR en alle andere succesverhalen uit die regio, waarvan de DDR wel het meest sprekende voorbeeld is. Optimale verdeling van geld, kennis en macht. Socialistische staten in optima forma. Alleen maar blije mensen. Gelijkheid, zoals wij het graag zien bij de Sociale partij. China was ook jaren heel goed bezig. Nu zijn zij echter besmet met het kapitalistische virus. Je ziet meteen armoede en ontevredenheid ontstaan.

10


Maar die landen kenden helemaal geen vrijheid. Geen politieke vrijheid, geen burgerrechten en geen economische vrijheid. Stuk voor stuk gingen en gaan zij straatarm ten onder. En allemaal hadden ze een zeer kleine schatrijke partijtop.
Wie heeft u dat verteld? Propaganda. Ok, ze hebben het niet gered. Zij hebben het niet goed uitgevoerd. Ik ga het anders doen. Beter.


Ontroerd vertrokken we. We moesten nog wel verplicht 945 euro in de Partijkas storten maar dat deden we graag. Wat een mooie wereld ging het toch worden. Alles dankzij Partijvoorzitter Jan. Socialisme, wat een succes!

Burg in Thailand
Datum: 20070331
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Home

 
Burg is 41 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.