Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20070428

Bingo!


===========
Maart 2007 - De organisatoren van een bingoavond in Gameren
in de Bommelerwaard zijn aangehouden.

De politie verdenkt het tweetal van overtreding van de Wet
op de Kansspelen en ontduiking van de kansspelbelasting. De
inval werd gedaan tijdens een bingoavond. Op dat moment
waren er 30 spelers aanwezig, die als getuigen zijn
gehoord.

Het bleek dat er duizenden euro's in de prijzenkas zaten
en dat er al bedragen waren uitgekeerd. Het geld en de
bingoapparatuur zijn in beslag genomen. De Belastingdienst
heeft beslag gelegd op een auto en de bankrekening van
de verdachten.
===========
Stel, je zit met 30 personen uit je dorp gezellig op vrijdagavond te bingo-en. Je kan zelfs een heuse magnetron winnen of een 3 daagse busreis naar het mooie Duitse Schwartzwald. Er wordt een glaasje sherry gedronken, een wijntje of een biertje. De mensen hebben een prettige avond. Niemand heeft ze gedwongen aan deze bingo mee te doen, sommige zullen helemaal niets winnen vanavond, sommigen verliezen zelfs geld, sommigen zullen een mooi kado winnen. Dat is het spel en allen genieten ze met volle teugen. Een gezellige avond zogezegd.

En dan komt Papa binnen. Papa verdenkt de mensen dat ze geen belasting betalen over hun eventuele winsten. Dat mag niet. Daarnaast mag er ook helemaal niet gebingo-ed worden om geld. Gokken noemt Papa dat, op die markt mag er slechts 1 verkopen, u raadt het al, Papa.

Papa pakt uiteraard al het geld uit de kas. Papa pakt ook de bingoapparatuur af, om herhaling in de toekomst te voorkomen. Papa pakt ook de auto van de "organisator" af. Papa neemt ook zijn bankrekening in beslag.

De Kinderen van Holland knikken instemmend. Weer zo'n goede actie van Papa. Waar moet het naar toe in deze wereld als iedereen op eigen houtje gaat bingo-en om geld? Het land zal binnen de kortste keren duizenden bingo-verslaafden hebben, hele zwakke mensen die nu nog net het hoofd boven water kunnen houden dankzij de bescherming, het bingoverbod, van Papa.

Ach, er zijn altijd mensen die gaan roepen:

"Als 30 volwassen met wederzijdse goedkeuring een spel willen spelen, en zelfs bereid zijn daarbij HUN geld in te gaan zetten, en daar niemand, maar dan ook niemand kwaad mee doen of mee lastig vallen, wie zijn WIJ dan om dat deze mensen te verbieden?".

Dat gaat allemaal veel te ver voor de Kinderen van Holland. Ze kunnen nog niet op eigen benen staan. Angstvallig knijpen ze in het handje van Papa: "Papa, hebben wij straks ook zo veel gokjunkies in NL?" "Nee hoor knul, Papa beschermt je wel".

En wat gaat Papa met het geld doen? Dat gaat Papa uitgeven. Aan een nieuwe commissie van vrindjes van vrindjes die een evaluatie gaat doen omtrent de Wet op de Kansspelen: 'Bingo en gokverslaving: een toetsing van beleid en uitvoering'.

Burg in Thailand
Datum: 20070428
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.