Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20070623

Problemen oplossen, dat is ons vak.

"... een probleem op te lossen, dat is ons vak, maar een probleem te creëeren.. "

Ja mensen, echt waar, de wereld op zijn kop. Het trieste is, de VVD-socialist gelooft het zelf ook nog.

Problemen oplossen. Dat is hun vak. Mailt u mij 1, ja slechts 1, voorbeeld van een probleem dat door de overheid opgelost is (burg at vadertjestaat punt nl). Het is immers hun vak, ze zullen er dus wel goed in zijn. Oei, oei, wat zal mijn mailbox gaan overstromen met al die oplossingen van Papa.

Problemen creëeren? Het merendeel van de problemen waar NL mee te kampen heeft zijn door Papa gecreëerd! Oplossen doen ze niets, creëeren, daar zijn ze goed in. Problemen creëeren.

Om eens een paar problemen te benoemen:

Abominabele medische zorg, wachtlijsten, enorme kosten, totaal niet klantgericht. Aanstichter: juist ja, Papa. Papa is de enige die medische zorg mag aanbieden, zie het resultaat. ALLES waar Papa aankomt veranderd van goud in verroest ijzer. Oplossing: volledige marktwerking in de zorg. Politiek irreëel. Extreem links van de SP loopt al rood aan bij het woord "markt" en op die potverteerders stemt al 30% van de mensen. De rest van de Kinderen krijgt al droge lippen als ze de woorden "zelf regelen en "eigen verantwoordelijkheid" moeten uitspreken.

Immigratie. Is er 1 iemand in NL die 1.5 miljoen vreemdelingen wil in NL? Is er 1 persoon blij met de miljoen moslims die bij ons zijn komen wonen? Hoe komen die mensen hier? Wie heeft ze hier naar toe gehaald? U weet wel wie het is hè? Papa, die van JOUW geld zogenaamd "goed doet". Van zijn eigen geld gaat Papa naar de Franse Riveira.

'Hoho Burg .. ho.. ho.. We leven in een democratie en we hebben allemaal ja gestemd toen Papa het voorstelde!'

Jij neemt de democratie nog serieus begrijp ik? 1 keer in de 4 jaar een briefje inleveren, volledig gebaseerd op emoties, en Papa vervolgens geheel stuurloos jouw geld laten verkwanselen aan allerlei "goede plannen"? Het merendeel van de gelden wordt verdeeld in hun eigen incestueuze bolwerk. Die democratie bedoel je?

Ach je weet hoe het gaat. Een Kindje kijkt televisie en ziet daar een klein zwart kindje met een hongerbuikje. Een "do-gooder" komt in beeld: 'Dit kan niet! Wij van de Sociale Partij gaan hier verbetering in aanbrengen! Stemt socialistisch!". Al huilend klimt het Kindje het stemhokje in. Dat Papa helemaal niets oplost, enkel creëert, is voor het Kindje niet belangrijk. Zij is socialistisch, dus goed. Resultaten houdt niemand zich mee bezig. De problemen zien 10-15-20 jaar later pas het daglicht.

Veiligheid. Politie. Heel vroeger, ja heel vroeger, had je nog politiemannen. Die beschermden de burger en hielpen hem bij het vinden van dader X of Y. Men voelde zich nog relatief veilig op straat.
Die politie is allang dood. Het politiehuis is nu dichtbevolkt met ambtenaren, waar administreren de belangrijkste taak is geworden. Boeven vangen doen ze allang niet meer, aangiften van burgers aannemen, ach je wordt weggelachen. De ATV, de VUT, de 32-urige werkweek en de onregelmatigheidstoeslag zijn de enige gespreksonderwerpen in het voormalige politiehuis. Maar er komt verbetering! Papa gaat het probleem oplossen.... uitkomst bekend.

De lijst is eindeloos.

Oplossing: drastisch inperken, de macht van Papa. De uitgaven van Papa constitioneel (grondwettelijk) begrenzen als een percentage van ons BNP. 15-20% (nu 60%) zou meer dan voldoende moeten zijn om enkele basistaken VOOR ONS GOED uit te voeren. Defensie, justitie en politie zijn de belangrijkste. Die dingen zouden ze GOED moeten uitvoeren. Nu voeren ze alles uit en alles is slecht.

De macht terug daar waar hij hoort, bij de burgers van het land, die samen in hun eigen kleine sociale wereld elkaar helpen en daar allemaal beter van worden.

Hoe politiek reëel is dit? Volstrekt irreëel. SP, GL, PvdA, CDA, VVD, het zijn allemaal socialistische conservatieven die maar wat graag hun wereldje beschermen. Buitenstaanders die hun wereldje bedreigen worden collectief afgedaan als "opportunisten", "xenofoben", "fascisten" en "mensen die het allemaal nog niet zo goed begrijpen". Papa heeft een eigen staatstelevisie, Publieke omroep heet dat in volksmond, die mooi op tijd aan de Kinderen verteld hoe goed alles gaat dankzij Papa. Hoe slecht de wereld er aan toe zou zijn zonder Papa. De ambtenaren van de Staatstelevisie eten namelijk uit het handje van Papa. "Never bite the hand that feeds you". Zou u toch ook niet doen?

En de Kinderen? Zij geloven alles wat Papa vertelt. Dat kan je ze niet kwalijk nemen, het zijn immers nog kinderen.

Burg in Thailand
Datum: 20070623
Burg werkt met openSUSE 10.2 (i586)

Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.