Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20071225

Financiële vluchteling, crimineel, belastingontduiker, sextoerist en kinderneuker. En een hersentumor!We zaten weer wat te discusieren in een (Linux) news group. Eén persoon mengde zich in de discussie en begon zijn verhaal. Een goede vriendin had een hersenbeschadiging opgelopen en zat nu in de WAO. Hij begon een klaagzang over het dure leven voor haar:
"Een telefoon- en internetaansluiting kost
tegenwoordig inderdaad wat minder, in deze sector deed de
markwerking zijn werk. Helaas is dit de enige sector..."
Ik vroeg hem wat hij hiermee bedoelde. Ik gaf hem 2 opties:

A. Alleen in deze sector heeft marktwerking wat gebracht. De overige sectoren, waar de markt welig mocht tieren, kregen we inferieure produkten tegen veel te hoge prijzen.

B. Helaas is dit de enige markt waar de vrije markt toegestaan is, resulterend in het beste produkt tegen de beste prijs.

Zijn antwoord kunt u wel raden: A.

Hij besloot zijn reply op mijn bericht (niets bijzonders, same same, u kunt het hier nalezen) met de volgende kreten:
Zoveel onzin moet wel op een hersentumor wijzen. 

Waarschijnlijk van het vrije-jongens type, en dus zeer kwaadaardig van aard.
Meneer meent dat ik een hersentumor heb (mijn moeder is op haar 45e overleden aan een hersentumor) omdat ik een andere mening verkondig dan hij! Zo die zit, zal hij gedacht hebben.

Deze man heeft nog nimmer een vrije markt mogen aanschouwen. Hij heeft geen enkele empirische ervaring. Hij heeft geen enkele feitelijke kennis. Hij leeft heel zijn leven al in een overmatig staatsgecontroleerde economie en samenleving. Toch weet hij precies waarom alles fout gaat: de vrije markt is de schuldige. De vrije-jongens zijn kwaadaardig.

Ik ken de man al enige tijd uit de Linux groepen, waar ik zijn berichten hoog waardeer. Ter zake, rustig en weloverwogen. Maar dat ging over Linux en/of Windows. Nu het over politiek gaat is het opeens allemaal niet zo weloverwogen meer. Je discussiepartner heeft een andere mening dus die zal wel een hersentumor hebben.

Na 1 jaar discussie met de "socialisten" weet ik nu onderhand wel wat ik mag verwachten:
 1. Geen enkele feitelijke kennis
 2. Geen enkele historische kennis
 3. Geen enkel onderbouwd argument
 4. De vrije markt is de schuld van alles
Juist omdat ze geen feiten en kennis hebben, gaan ze je karakteriseren. Ik ben, omdat ik Thailand woon, al benoemd tot:
 • Financiële vluchteling
 • Crimineel
 • Belastingontduiker
 • Sextoerist
 • Kinderneuker
Ja, het is immer goed discussiëren met onze socialisten.

Hoe kan het toch dat een normaliter rationeel mens opeens verandert in een ondoordachte, oogkleppen dragende, scheldende en schreeuwende socialist zodra het over de vrije markt gaat? Waarom hoor ik nimmer een feit, logica of zie ik enig realiteitsbesef?

Het Fourier-complex.

Fourier was een Franse utopia socialist. Het Fourier-complex is een mentale, neurotische staat waar vele socialisten aan lijden:
 1. Extreme afgunst
 2. Grote angst voor de vrije markt
 3. Heilig geloof in herdistributie
 4. Drang om eigendom te deprivatiseren van hen die beter af zijn
De meeste die het kapitalisme (de vrije private markt) aanvallen weten drommels goed dat hun situatie onder elk ander economisch systeem zal verslechteren. Desalniettemin, met deze kennis in pacht, willen ze het systeem veranderen naar een "socialistisch" systeem, omdat ze hopen dat de "rijkere", die ze verafgunsten, er ook onder zullen lijden.

Ieder mens heeft dromen en wensen. Slechts enkele kunnen deze realiseren. Duizenden obstakels verhinderen het merendeel van zijn plannen en doelen. Het merendeel moet de "tegenslagen" van niet gehaalde wensen of fysieke tegenslagen verwerken. Dat kan op 2 manieren:

1. Accepteer het leven, accepteer je tegenslagen, accepteer je "ongelukken" en verdubbel je pogingen om je wensen te realiseren. "Carry on in spite of everything".

2. De neuroot kan het leven met al haar tegenslagen, de gemiste doelen, de onwenselijke uitkomsten niet verdragen. Hij heeft niet het vermogen om door te gaan ("carry on in spite of everything"). Hij vlucht in waanvoorstellingen. Gekenmerkt door Freud als "resistance to attack by logic and reality" (weerstand tegen het aanvallen op basis van logica en realiteit).

En zo geraak je in discussie met socialisten. Logica en realiteit worden geheel uitgesloten. Ze creëeren een droomwereld, een utopia. Het sociale paradijs, weg van die zeer kwaadaardige vrije-jongens, met welvaart voor een ieder, geluk in de liefde voor elk, volledige fysieke en geestelijke ontwikkeling voor elk individu, etc etc. Trotsky: "The average human type will rise to the heights of an Aristoteles, a Goethe or a Marx". Het sociale paradijs, het koninkrijk van perfectie, met enkel compleet gelukkige superburgers.

Alle socialistische schrijfsels staat bol van deze nonsens, maar het zijn juist deze nonsens die de meeste mensen tot aanhangers van het socialisme maken.

Je mag me uitschelden voor kinderneuker, voor crimineel, uitmaken voor belastingontduiker, je mag me zelfs een hersentumor toedichten. Het is mij om het even. Maak het zo gek als je wilt, als je me maar niet uitmaakt voor socialist!

Ik wens u prettige kerstdagen!

Burg in Thailand
Datum: 20071225
Burg werkt met OpenSuSE 10.2


Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws regelmatig.