Vadertje Staat (Burg in Thailand)

De Nieuwe Europese President: persoon X20080614

Ik word niet zo snel kwaad. Gisteren werd ik het. En ik ben nog steeds kwaad.

Op 1 persoon, wiens mond altijd overloopt met woorden als 'respect', 'fatsoen' en 'zo ga je niet met mensen om' en nog meer van die gristelijke dooddoeners.

Ik probeer mijn name-dropping gedrag te minimaliseren, dus ik noem hem persoon X. X is een volksvertegenwoordiger in Nederland.

X verlakt en verraad het Nederlandse volk. Dat noemt X 'fatsoenlijk' en getuigt van 'respect' voor het Nederlandse volk. X steekt ze een dolk in de rug. Het volk zegt 'nee' en X zegt 'ja'. En dan wordt het dus 'ja'. Zo gaat X met mensen om. Fatsoenlijk. Wat zeg ik? Respectvol!

Een zeer lafhartige, niet te vergeven actie. Maar waarom? Een gekozen volksvertegenwoordiger heeft toch te luisteren naar het volk? Maar dat doet X niet ... waarom? Wat speelt er?

Gisteren kwam er het goede nieuws uit Ierland. Het Ierse volk accepteert de EU grondwet niet. Net zoals het Nederlandse en Franse volk. In Ierland moeten de volksvertegenwoordigers de stem van het volk echter wel accepteren. Kut!

De EU grondwet staat op de tocht. Gelukkig maar. Maar het nieuws was de wereld nog niet over of X deed zijn mondje open. Na 1 minuut clichees braken ('respect', 'fatsoen' en 'zo ga je niet met mensen om in een beschaafde wereld') begon X te vertellen. Wie zijn die Ieren dan wel niet? Wat weet het Ierse volk nu over en van Europa? De Europese droom (nachtmerrie) is toch veel te belangrijk om over te laten aan een paar schapenhoeders op dat eilandje daar? En toen kwam het eruit bij X:

"De Ierse regering kan ook gewoon besluiten de uitslag van het referendum te negeren."

Dat heeft X immers ook gedaan. Dat ging best makkelijk. Gewoon een paar sentimentele, seniele kreten braken 'voor de kinderen van nu en later', 'samen de Global Warming grootschalig aanpakken' en 'langdurige vrede' en de Kinderen knikken tevreden.

X wil namelijk de Eerste President van Europa worden. Dat mag hij worden van Tante Angela Merckel als hij keurig de centjes, die hij van "zijn" volk afpakt, inlevert. Denkt hij.

Vroeger op school of op het voetbalveldje werden er altijd teams gekozen. En 1 persoon werd altijd als laatste gekozen (het onvermijdelijke) en had niet veel meer waarde dan te fungeren als doelpaal of ballenjongen. Dat is helemaal niet erg. Dat waren soms de leukste kerels die weer in andere dingen beter waren.

Sommige lieden echter konden deze, zoals zij het zelf zagen, vernedering niet verwerken. En die zinden op wraak.

Als X straks Europees President is lacht X in zijn vuistje. En ziet hij die smalende bekjes van die jongens die wél zagen dat een bal rond was en hem altijd als laatste kozen. X heeft namelijk het balgevoel van een dode lantaarnpaal. Dat is helemaal niet erg, je kan immers niet alles hebben.

Gisteren wilde X even op het succes van Oranje meeliften. Hij liep na de wedstrijd de kleedkamer binnen. Als een echte Judas. Eerst het volk verraden en dan binnenkomen en gaan kussen: "WIJ (!) het Nederlandse Volk hebben vandaag gewonnen!" en nog meer onophoudelijk gezever. De échte supporters konden de braakneigingen niet onderdrukken. "Wat moet die lul in onze kleedkamer?"

Jij hebt als vertegenwoordiger maar 1 taak. Doen wat het volk wil en wat het volk jou opdraagt te doen. Als je dat niet doet ben je een lafhartige verrader en verdien je geen grammetje respect en fatsoen!

De Judas is terug op Aard: persoon X.


Judas loopt graag na afloop de kleedkamer van Oranje is als "wij" hebben gewonnen.


Burg in Thailand
Datum: 20080614
Burg werkt met OpenSuSE 10.2


Home 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws regelmatig.