Vadertje Staat (Burg in Thailand)

Het "vrije" Amerika.20090206

Nu er een financiële crisis is komen de socialisten weer uit hun donkere holen gekropen. Deze mensen haten de vrije markt. Waarom? Omdat zij het niet naar hun hand kunnen zetten. Vrijwillige transacties met wederzijdse goedkeuring vinden zij helemaal niks. Zij willen de mensen domineren en controleren. Zij haten de vrije markt. Zij geloven niet in vrijheid. Wel vrijheid voor henzelf uiteraard. Maar niet voor u. Daar bent u te dom voor.

En nu is er dan een crisis, door Papa gecreëerd. Maar dat zal de socialisten niet deren. Met bloed doorlopen ogen gaan ze schreeuwend de media in:

"Hebzucht van de kapitalisten!" (Socialisten zijn niet hebzuchtig hoor, alleen wij zijn het).
"Laissez faire heeft zijn langste tijd gehad!"
"Er moet overheidsbemoeienis komen om die kwaadaardige individuen en bedrijven te dwangbuizen!"

Het probleem met socialisten komt van 2 kanten:

Het zijn dictators. Ze willen jouw leven beheersen en vertellen wat jij moet doen. De vrije markt kunnen ze niet controleren. Daarom moet die verdwijnen. Alles moet in handen van Papa komen. De grote natte droom van ze. Agnes Kant, de nieuwe opperdictator wil de banken nationaliseren. Dan heeft zij immers volledige zeggenschap.
Ondanks de feiten uit de historie (het socialisme heeft meer dan 60 miljoen mensen de dood ingejaagd en de resultane van socialisme bleek overal hetzelfde: bitter armoede maar onze vriendin Kant rijdt in een Mercedes) trappen de burgers elke keer weer met beide benen in de demagogische kletskoek van de socialisten. Slechts de termen "voor de kinderen" en "voor de armen" zijn voldoende om de burgers te laten kwijlen en dweilen. De weg naar een totalitaire staat, het uiteindelijke doel van socialisme, is geplavijd.

Twee. Ze hebben een economische bagage van een rode tomaat. Elke econoom, mits niet gesubsidieerd door Papa, kan je vertellen dat het algemene welvaartsnivo van alle burgers onder een laissez-faire, vrije markt, het best voor ze is. Maar naar feiten en historie kijken onze rode vrienden niet. Zij haten de vrije markt, zij haten het zakenleven en de "hebzuchtige" ondernemers en hebben daarom een afkeer om ook maar iets economisch te lezen. Zij weten gewoon niets van economie. Diezelfde economie overigens die hen van hun maandelijkse geld voorziet.

Houdt overigens altijd goed in de gaten dat socialisten niet hebzuchtig zijn. Zij niet, u wel.

Nu denk ik overigens wel dat er wel socialisten zijn met economische kennis. Dit zijn de meest kwalijke personen. Zij weten dat hun economische acties verderf gaan zaaien en toch doen ze het, immers hun "mooie plannen" leveren veel stemmen en macht op. De gevolgen deren hen niet en worden pas vele jaren later enigzins zichtbaar en dan zit onze do-gooder allang aan zijn wijn te nippen in zijn landhuis in Zuid-Frankrijk.
Het merendeel van de socialisten echter weet nog minder van de economie dan een kind van 10, a la Sharon Dijksma en met haar 80% van de Tweede Kamer, 'do-gooders', die met hun 'mooie plannen' en 'goede ideëen' de economie het slop indraaien. Uitgerangeerde, mislukte individuen op de vrije markt die nu uw geld gaan verkwanselen en herverdelen.

Terug naar de USA en de crisis.

In de media in de USA doen ze nu allemaal hijgend hun zegje. Deze crisis zou ontstaan zijn door gebrek aan overheidsbemoeienis. Ze willen meer overheidsbemoeienis.

Laat ik u uit uw natte socialistische droom halen. Deze crisis komt niet door te weinig maar door TEVEEL overheidsbemoeienis. Als je vertelt dat de Amerikaanse Papa reeds bijna 55% van het BNP spendeert (45% direct en 10% indirect via opgelegde mandaten) kijken ze je ongeloofwaardig aan. In 1902 was dat nog 8%.Het vrije Amerika? Dat bestaat al lang niet meer. De USA-Papa heeft de economie grotendeels in handen. Meer dan 100 regulerende instanties kent de USA: IRS, de FRB and FDIC, de FBI and CIA, de EPA, FDA, SEC, CFTC, NLRB, FTC, FCC, FERC, FEMA, FAA, CAA, INS, OHSA, CPSC, NHTSA, EEOC, BATF, DEA, NIH en de NASA om er eens wat te noemen.

In 2008 telde de wetgeving in de USA maar liefst 80.700 pagina's met gedetailleerde voorschriften en wetten.

80.700.

Dit wordt allemaal vastgelegd in het "Federal Register":De enige president die voor meer vrijheid was en er ook naar handelde (!) was onze vriend Ronnie.

Daarna kwamen de dictators weer aan de macht.

Het aantal ambtenaren is de afgelopen 27 jaar met 63% gegroeid. De uitgaven van Papa voor instanties die de financiële wereld moeten reguleren (ja, en een kat kan blaffen) is in de afgelopen 27 jaar verdrievoudigd.

Maar toch schijnt er nog niet genoeg regulering te zijn. Extreem-socialist Obama gaat hier echter iets aan doen. Meer regels, meer wetjes, meer ambtenaren. De ambtenaren in hun hoge torentje weten namelijk precies wat goed voor ons is. Als zij maar groter worden, meer macht krijgen, meer geld hebben, ja dan, dan komt immers alles wel goed. Toch?

Het 'vrije Amerika' bestaat niet meer. Het 'vrije Amerika' is dood. Ooit 250 jaar geleden kwamen er veel immigranten naar de USA, weggevlucht van dictatoriale Papa's in Europa. Zij begonnen een vrij Amerika dat uitgroeide tot het sterkste, rijkste en machtigste land ter wereld. Dan kon toen ook, er was slechts een minimale Papa. Nu zijn we generaties verder en van die oorspronkelijke spirit is weinig meer over. Sterker nog, van die rijkdom is niets meer over. Papa heeft een torenhoge schuld die het nimmer kan terugbetalen.

Ik snap wel dat jij ook zegt "Laissez-faire in Amerika heeft niet gewerkt en gaat aan haar eigen succes ten onder." Je kan niet verder van de waarheid en realiteit afzitten. Maar wie bekommert zich om waarheid in de politiek? Liegen, liegen, op gevoelens inspelen, je zakken vullen met andermans geld en wegwezen.

Zolang jullie maar geloven dat het met meer bemoeienis van Papa beter gaat, kunnen jullie weer lekker slapen. Morgen krijgen we een grotere Papa en dan doet Papa allemaal heel erg fijne dingen voor ons van ons geld.

En denk de volgende keer eerst na voordat je de term "Free America" in de mond neemt. Als je dat wel doet weet ik meteen je historische en economische bagage. Die zal, net als onze socialistische vrienden, naderen naar nul.

Every movement that seeks to enslave a country, every dictatorship or potential dictatorship, needs some minority group as a scapegoat which it can blame for the nation's troubles and use as a justification of its own demands for dictatorial powers. In Soviet Russia, the scapegoat was the bourgeoisie; in Nazi Germany, it was the Jewish people; in America, it is the businessmen. -- Ayn Rand"


Burg in Thailand
Datum: 20090206
Burg werkt met OpenSuSE 10.2


Home 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws regelmatig.