Vadertje Staat (Burg in Thailand)

De dikke reet van Arib20090313

Een stukje uit het RTL nieuws van 5 Maart 2009:Gratis...

Gratis bestaat niet. Iemand zal het moeten betalen, die 'gratis' sportuurtjes. Mensen die wel op hun gewicht letten, hun eetgedrag aanpassen en regelmatig fitnessen moeten dus betalen voor de mensen die niet op hun gewicht letten en alles naar binnen douwen "want het is zo lekker"?

Je mag wat mij betreft alles in jouw lichaam stoppen wat je goed vindt, het is immers JOUW lichaam, maar draag daar dan ook je eigen verantwoordelijkheid voor.

Of moeten de mensen die veilig met een valhelm op de brommer stappen straks opdraaien voor de medische kosten van de roekeloze niet-helm dragers in het verkeer?

Of moeten de mensen die 'safe' neuken straks ook de 'gratis' condooms voor de onveilige hoerenlopers betalen?

U begrijpt het denk ik wel.

Vervolgens komt er een 'do-gooder' in beeld. Met een zeer hoog Plato-gehalte. Een PVDA-er, verrassend. Een dictator, die andere mensen wil dwingen, verplichten tot iets wat zij goed vindt. "Het zou verplicht moeten worden".

Waar haalt deze vrouw het lef vandaan om ons te gaan vertellen wat wij mogen en moeten eten? En hoeveel en wat?

Laat ze zelf eens op haar dikke reet letten ipv andere mensen voor te schotelen wat zij moeten doen.

Arib, ik heb je een paar keer gezien op TV. Het viel mij op dat je een enorme dikke reet hebt. Dit vind ik niet goed. Dat is niet goed voor je gezondheid en het staat ook niet leuk. Jij valt vanaf vandaag in ons nieuwe overheidsprogramma, 'dikke reten lossen we samen op'. Dit houdt in dat jij je dagelijks op ons kantoor moet melden. Om 10 uur. Daar wordt jij gedwongen om 1 uur te gaan fietsen op de hometrainer waarna jij van ons een hapje krijgt. Wortelen en rettich. Je krijgt een pakje avondeten mee naar huis. Je mag niet in je vrije tijd stiekum naar de snackbar. Om dit te monitoren verzegelen we jou met een polsbandje en kunnen je elke minuut volgen. Ik weet het, het is niet leuk, maar ik doe het voor jouw bestwil. Ik vind het beter voor je.

"Ja maar", zul je zeggen, "het valt best mee met mijn overgewicht, ik kan het goed controleren!". Dat vind jij misschien, ik denk er anders over. En ik heb de macht. Ik dwing je om aan dit programma mee te doen, want zeg nu eerlijk, het is toch geen gezicht? Het is ook slecht voor je gezondheid. En wie moet straks die ziekenhuiskosten gaan betalen omdat jij problemen krijgt door je overgewicht? Ik heb een monopolie op de gezondheidszorg en ik moet dus bepalen hoe mensen zo gezond mogelijk moeten leven.

Ik doe het liever niet, ik had het graag anders gezien, maar ik moet gewoon bepaalde mensen tegen zichzelf in bescherming nemen.

Wij noemen dat sociaal. Dat verkoopt altijd goed en de kindjes slikken het als zoete koek (of rettich in dit geval).

Burg in Thailand
Datum: 20090313
Burg werkt enkel en alleen met Linux


Home 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws regelmatig.